...slučajno je ovdje, kivna kad se sjeti da je mogla biti na drugom mjestu, razdragana kad pomisli da će biti. Obična je samo kad zaboravi.
Roses:26279

08.03.2017.

*8. mart*

Drage dame, sretan 8. mart.  Želim nam da nikad ne posustanemo na putu traženja naših prava i borbe za ravnopravnost, pustite šta pričaju, situacija je još uvijek daleko od idealne. Neka vam niko nikad ne govori šta da radite sa svojim životom, svojim tijelom, emocijama. Ne budite ničije robinje. Ne volite slijepo one koji to ne zaslužuju. Sve što radite, uvijek radite isključivo zbog sebe, a ne jer vam je neko rekao da tako treba. Radite ono što vas čini sretnim. Pustite ljude, mahalu, selo. Oni će vam ionako uvijek naći manu, naći nešto zbog čega će prigovarati, pa čak i i da sve radite savršeno, a ono iz ljubomore će izmisliti nešto. Nemojte gubiti sebe u vezama, dopustiti da vam druga osoba postane centar svijeta, pa kad ostanete bez tog centra, ostanete bez svega. Ne zamarajte se s par kilograma viška, slobodno pojedite taj komad torte.
Znam da je ovo sve više puta rečeno, pomalo postaje kliše, ali stalno viđam divne žene koje ovo zaboravljaju. Vjerujte dovoljno ste snažne da svoj život uzmete u svoje ruke. Nemojte pasti pod uticaj okoline koja se pravi da uvijek zna šta je bolje za vas od vas samih. Ne zna!
Život je prekratak da ga potčinimo drugima, živimo drage moje samo za sebe! Cheers!


~honeeybee